El president del Parlament, Roger Torrent, va reclamar diàleg amb l'Estat davant «l'escalada de repressió» que creu que estan protagonitzant PP, Cs i PSOE en la situació política de Catalunya.

En declaracions als mitjans aquest dimarts després de visitar els presos sobiranistes a la presó d'Estremera, ha reiterat la necessitat de dialogar, ja que "els conflictes polítics es resolen amb diàleg i no amb més repressió i amb el Codi Penal».

«Aquesta escalada de repressió cap a on ens porta? Es creuen que amb més repressió i amb modificacions del Codi Penal canviaran els plantejaments socials i polítics de Catalunya?», va qüestionar dirigint-se al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i als líders de Ciutadans, i PSOE, Albert Rivera i Pedro Sánchez.

Torrent va assegurar que els dirigents independentistes empresonats mantenen els seus drets polítics intactes i va criticar que la seva situació és «doblement injusta» perquè, al seu parer, estan a la presó per delictes que no han comès i perquè estan de manera preventiva sense haver estat condemnats.

Més de 600 quilòmetres

També va lamentar que estiguin a més de 600 quilòmetres de les seves famílies, la qual cosa veu especialment preocupant en els quals tenen fills petits, ja que «no només se'ls castiga a ells, sinó també a les seves famílies i als seus fills menors».

Va afirmar que els exconsellers de la Generalitat a la presó estan «forts, ferms i conscients de la seva situació, que són presos polítics», i va reivindicar que tenen la voluntat de persistir.

«Ens demanen que també persistim, que seguim en defensa dels drets i llibertats fonamentals, bàsiques i democràtiques», i va afegir que li han transmès que agraeixen les mostres de suport que reben a la presó.

Ronda de visites

Torrent va visitar aquest dilluns l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa a la presó d'Alcalá Meco, i ahir a la tarda es va reunir amb el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i el líder de JxCat en el Parlament i expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, a la presó de Soto del Real.