Mas de 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, van tornar a sortir ahir als carrers de Barcelona convocades per Marea Pensionista i la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) per rebutjar la pujada de les pensions dels pressupostos del govern espanyol i reclamar unes «pensions dignes».

Els pensionistes van tornar a manifestar-se en 200 ciutats de tot Catalunya en la que és la quarta gran mobilització d'aquest any, aquesta vegada en contra de l'acord entre PP i PNB, que preveu, entre d'altres mesures, la pujada de l'1,6 % per a les pensions, xifra que consideren «insuficient». Vestits de color taronja, els manifestants van començar la mobilització a les 10:30 hores a la plaça de la Catedral de Barcelona encapçalada per una pancarta que resava «No al Pacte de Toledo» i van continuar la marxa en direcció a la plaça Sant Jaume.

«Salvem les pensions»

Durant el recorregut els manifestants van cantar lemes i consignes com «Per dignitat, salvem les pensions», «El pacte de Toledo és una enganyifa» i «Mariano Corleone, ens roba les pensions».