El fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar, va assegurar ahir que confia en el lliurament a Espanya de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, malgrat els obstacles que està trobant la tramitació a Alemanya de l'ordre d'extradició dictada pel Tribunal Suprem. «Sí, confio en el lliurament, confio en la Fiscalia alemanya, substancialment, en totes les gestions que està fent», va assenyalar de forma concisa en ser preguntat sobre la qüestió pels periodistes.

Sánchez Melgar va fer aquestes declaracions després d'assistir a l'Fòrum Cinc Dies en què va intervingur el ministre de Justícia, Rafael Catalá, que va estimar l'ordre de lliurament cursada pel Tribunal Suprem s'està tramitant sense traves i «amb total normalitat». Segons la seva opinió, el sistema actual, basat en la confiança mútua i en una llista de categories delictives que han de ser analitzades pel país receptor de l'euroordre abans de procedir al lliurament, ha demostrat que és «un èxit».

Euroordre «adequada»

La comissària europea de Justícia, Vera Jourová, va afirmar que espera que el Govern i el sistema judicial a Espanya «comptin amb la confiança» d'altres estats membre i de la pròpia Comissió Europea en els casos contra polítics catalans fugits de la Justícia, i que utilitzi l'euroordre de manera «adequada, legal i transparent».