L'advocat Jordi Pina, que defensa el diputat de JxCat i expresident de l'ANC Jordi Sànchez, va demanar via Twitter aconseguir imatges de quan el seu client i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, van desconvocar la mobilització del 20 de setembre per l'operació de la Guàrdia Civil contra l'organització de l'1-O, davant la Conselleria d'Economia.

En un missatge a la xarxa social, l'advocat Jordi Pina va demanar als usuaris enregistraments del moment en què tots dos líders independentistes, entre les 22 i les 23 hores del 20 de setembre, es van dirigir als concentrats juntament amb alguns polítics per desconvocar la protesta damunt de plataformes situades a la Gran Via, a Barcelona.

Estratègia de la defensa

La defensa busca poder provar que al voltant de les 22 hores ja havien demanat als manifestants, en aquest cas des de la Gran Via, que la mobilització es desconvoqués.

De moment, un vídeo difós a l'octubre a les xarxes socials ja mostrava com Cuixart, pujat damunt d'un vehicle de la Guàrdia Civil al costat de Sànchez, demanava als concentrats desconvocar la protesta, a la qual cosa ells es negaven.

A peu de carrer

Altres vídeos que van sortir a la llum són els del president d'Òmnium Cultural, a peu de carrer, demanant a la gent que permetessin als Mossos d'Esquadra fer un cordó a la zona i deixar que la comitiva judicial abandonés l'edifici de la Conselleria.