Els Mossos d'Esquadra investiguen si el detingut acusat de matar per asfíxia una menor de 13 anys a Vilanova i la Geltrú va abusar de la nena, que va ser trobada sota un matalàs de la casa d'un veí situada al mateix bloc que la dels avis de la víctima.

A falta que l'ampliació de l'autòpsia confirmi les sospites inicials, la hipòtesi d'un mòbil sexual cobra força davant els indicis que l'arrestat, que demà passarà a disposició judicial, va abusar de la menor, segons fonts de la investigació consultades per Efe.

Segons les fonts, el detingut, de 42 anys d'edat, que de moment ha guardat silenci davant els Mossos d'Esquadra, serà posat a disposició judicial, acusat de matar la nena, que va morir per asfíxia i que també presentava ferides d'arma blanca.

Els Mossos d'Esquadra van dur a terme ahir, en presència de l'arrestat, un minuciós escorcoll i reconstrucció del crim a la casa dels pares de l'arrestat, que s'havia mudat a aquest immoble les últimes setmanes.

A més del mòbil del crim, els investigadors intenten determinar com va interceptar el suposat homicida la víctima, que havia sortit de casa dels seus avis -en la segona planta del bloc de pisos de l'avinguda Cubelles de Vilanova-, en passar davant de l'habitatge del detingut, que estava sol al seu domicili a la primera planta.

La menor estava amb els seus avis, que l'havien anat a recollir al col·legi, i va sortir de la casa cap a les 19.00 hores perquè el seu pare l'esperava davant del portal, a l'interior del seu vehicle.

En passar els minuts sense tenir rastre de la menor, el seu pare la va començar a buscar pels voltants de la finca, pensant que havia sortit sense que l'hagués vist.

Tres hores

Encara que van passar unes tres hores entre que la nena es va acomiadar dels seus avis fins que es va localitzar el cadàver, els investigadors sospiten que el crim es va produir poc després que sortís de casa.

El detingut, que té un antecedent per violència domèstica en el seu procés de divorci, feia poc que s'havia traslladat a viure a casa dels seus pares, que no eren al domicili quan van passar els fets.

En el dispositiu de recerca de la menor, que va durar unes tres hores, van ser dos oncles de la víctima els que van decidir entrar per la força al pis de l'arrestat, ja que els havia resultat sospitosa l'actitud de l'home, que s'expressava de forma incongruent i que els havia rebut embolicat en una tovallola.

De fet, els investigadors sospiten que, després de cometre el crim, l'homicida va netejar a consciència el domicili i es va dutxar per intentar fer desaparèixer qualsevol rastre de sang.