El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, va demanar ahir una reunió pública amb Òmnium Cultural i l'ANC per «rebaixar la tensió social» i per demostrar que l'entitat que presideix no nega a cap independentista que defensi el seu programa, «però sempre dins la llei».

En un acte informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, Rosiñol també va dir que el president de la Generalitat, Quim Torra, està «donant llargues» a la seva petició per tenir una trobada si bé va subratllar que «donar llargues és comunicar».

«I si Torra no té la valentia de parlar amb els seus ciutadans s'està retratant, contesti o no contesti està comunicant», va precisar.

Sobre la reunió amb ANC i Òmnium Cultural, va precisar que avui sortirà la carta en la qual Societat Civil Catalana sol·licita la trobada i va afegir que d'aquest esdeveniment espera una «foto de cordialitat».

En la seva intervenció, Rosiñol també va considerar que hi ha «una oportunitat» per acabar amb el desafiament català i va plantejar que el repte independentista es podria donar per acabat en les dues pròximes dues generacions.

Òmnium Cultural va respondre a la petició de diàleg de Societat Civil convidant-los a reunir-se amb Jordi Cuixart a la presó de Soto del Real «si li autoritzen la visita», perquè els expliqui «en primera persona la repressió de l'Estat».