08 de juny de 2018
08.06.2018

Aragonès recorda que l'aixecament de la intervenció vinculada al 155 era ineludible

El vicepresident demana al govern espanyol que "posats a fer anuncis" aixequi també les mesures de control de despeses a posteriori

08.06.2018 | 20:31

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, assegura que l'aixecament de la intervenció de les finances de la Generalitat vinculada al 155 era una conseqüència "automàtica" a la constitució del Govern i assegura que el govern espanyol "no podia fer una altra cosa" perquè hagués estat "il·legal". En aquest sentit, Aragonès ha evitat celebrar amb excés l'anunci del Consell de Ministres perquè "el compliment de la llei s'ha de donar per descomptat". El vicepresident sí demana al govern espanyol que "posats a fer anuncis" aixequi també les mesures de control de despeses a posteriori que estan vigents des de finals de 2015 i vinculades al cobrament del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) i que, ha recordat, "només té Catalunya".

Sobre l'aixecament de la intervenció vinculada al 155, Aragonès ha explicat que ja abans de l'anunci del govern espanyol, la Generalitat ha fet pagaments amb "normalitat" durant els darrers dies "sense demanar permís a ningú" perquè la llei "empara" el Govern.En aquest sentit, el vicepresident nega que això pugui ser cap "contraprestació" pel suport de les forces independentistes a la investidura de Pedro Sánchez. "El PP ho sap perquè la setmana passada els representats d'Hisenda ja ens van confirmar que això aniria així", assegura.Tot i considerar-ho un fet ineludible, però, Aragonès aplaudeix a l'Estat que "s'apunti" a aquesta línia i li demana ara que faci el mateix amb les mesures vinculades al FLA. "Queda una intervenció pendent en la que es demana un control de despeses a posteriori", recorda. El vicepresident del Govern també s'ha mostrat obert al diàleg amb el govern espanyol i entre els homònims dels ministeris i conselleries, però avisa que abans s'ha de fer la reunió de presidents. Justament aquest divendres Torra i Sánchez s'han emplaçat a veure's aviat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema