13 de juny de 2018
13.06.2018

Foment del Treball alerta que Catalunya perd lideratge sobre la resta de comunitats

La patronal reconeix que, de moment, l'efecte de la conjuntura política «ha tingut efectes limitats» al país

13.06.2018 | 11:02

La patronal Foment del Treball reconeix que, de moment, l'efecte de la conjuntura política a Catalunya «ha tingut efectes limitats», si bé comença a percebre una pèrdua de lideratge de l'economia catalana sobre la resta de comunitats.

En el seu últim informe de conjuntura, l'entitat que presideix Joaquim Gay de Montellà remarca que el ritme d'expansió de l'economia catalana s'ha mantingut potent al llarg de l'últim trimestre i que les previsions de creixement per al mig termini s'han corregit a l'alça.

Recorda, en aquest sentit, que el creixement del PIB ha estat elevat tant a Catalunya com a Espanya i que la creació de llocs de treball ha estat fins i tot més favorable en aquesta comunitat que al conjunt del país.

També l'activitat industrial, el turisme o consum mantenen una evolució positiva aquest 2018, encara que creixen a menor ritme que l'any anterior, segons ha destacat en roda de premsa el director d'Economia de Foment, Salvador Guillermo, acompanyat del president de la Comissió d'Economia i Fiscalitat, Valentí Pich.

La principal patronal catalana considera que estan apareixent els primers signes que evidencien que «Catalunya estaria perdent la seva condició de lideratge en la recuperació de l'economia espanyola», en mostrar menys dinamisme que d'altres comunitats com Madrid, el País Basc o ls Balears.

Per això, adverteix que «caldrà monitorar les conseqüències a més llarg termini» sobre les decisions d'inversió que s'han paralitzat o que no es materialitzaran com a conseqüència del procés independentista a Catalunya. Per atreure inversions a Catalunya, assegura Foment, resulta primordial que Catalunya disposi d'una fiscalitat més favorable a les empreses.

I és que en un context de finançament autonòmic insuficient, va explicar Guillermo, la Generalitat ha optat per portar a terme una política basada en la reducció de la despesa i en la creació de nous impostos que, encara que no han tingut un efecte significatiu en la recaptació, han traslladat la imatge d'una Catalunya que grava excessivament les diverses activitats, com el turisme, l'aviació, els habitatges buits o les begudes ensucrades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema