L'exdiputada del PSC al Congrés dels Diputats Teresa Cunilleserà previsiblement la nova delegada del Govern a Catalunya en substitució d'Enric Millo.

Segons van explicar a Europa Press fonts socialistes, Cunillera serà previsiblement nomenada en el Consell de Ministres d´avui. Cunillera (Lleida, 1951) va ser la representant del PSC a la Comissió Gestora del PSOE que va pilotar el partit fins a la reelecció de Pere Sánchez com a secretari general. Va entrar el 1982 com a diputada al Congrés, una responsabilitat que va assumir gairebé ininterrompudament fins al 2015, i va ser vicepresidenta de la Cambra entre 2008 i 2011: compta amb una nodrida trajectòria a Madrid i sempre ha estat una figura d'enllaç entre el PSC i el PSOE .

Cunillera també ha estat directora del Gabinet del ministre de Relacions amb les Corts i assessora al Gabinet de la Presidència del Govern. La històrica socialista va ser una de les fermes defensores del «no» del PSC a la investidura de Mariano Rajoy, un posicionament que va implicar una crisi de relació entre els socialistes catalans i el PSOE que finalment va ser reconduïda. A Catalunya, Cunillera és propera al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a qui va donar suport enfront de Núria Parlon a les últimes primàries.