Un home va morir ahir al matí després de llançar-se d'un desè pis a Cornellà de Llobregat (Barcelona) quan havia de ser desnonat. La comitiva judicial que havia de realitzar el desnonament va demanar suport als Mossos d'Esquadra cap a les 10.30 hores davant la negativa d'un home a abandonar l'habitatge, van informar fonts del cos policial a Europa Press.

Els agents que van acudir al lloc es van identificar com a policies i l'home va respondre que esperessin i que els obria de seguida però, a continuació, van sentir els crits d'una dona perquè l'inquilí s'havia llançat al buit.

Dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van anar al lloc després de rebre l'avís del succés a les 10.39 hores. Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat, l'habitatge era propietat d'una entitat bancària, que va presentar demanda el novembre de 2017 per impagament de set mensualitats del lloguer, sense que actualment constin pagaments posteriors.

La demanda es va notificar al demandat el gener de 2018, que no va comparèixer ni va sol·licitar advocat d'ofici, i el 13 de març la comissió judicial va comparèixer al domicili per realitzar el desnonament, una diligència que va quedar suspesa.

Així, es va fixar com a nova data per al desnonament el 22 de març, però un dia abans es va rebre informe dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat informant sobre la situació social del demandat, per la qual cosa es va acordar de nou suspendre el llançament. Finalment, es va acordar aquest dijous, 14 de juny, com a data per al desnonament, tenint coneixement de la data l'Ajuntament de la ciutat, va precisar el TSJC. Fonts del consistori van explicar a Europa Press que els Serveis Socials coneixien el cas d'aquest home, encara que no es van precisar més detalls.

«Són assassinats, no suïcidis»

La portaveu de la PAH a Barcelona, Lucía Delgado, va clamar contra la mort de l'home. «Això no són suïcidis, són assassinats perquè tenen a veure amb la no acció en polítiques d'habitatge».

En declaracions a Europa Press, la representant va explicar que la PAH de la localitat no tenia constància d'aquest desnonament, i va alertar que els desnonaments segueixen succeint, amb uns deu al dia només a Barcelona, i «no hi ha solucions per a les famílies», per la qual cosa és necessària una solució. La tinent d'alcalde d'Educació i Política Social de Cornellà de Llobregat (Barcelona), Montse Pérez, va assegurar que sospesen emprendre accions contra el Banc Popular, propietari del pis. La regidora va explicar que els serveis jurídics del consistori estan estudiant el cas i que preveuen actuar perquè entenen «que un banc no té tanta urgència per recuperar un habitatge».