L'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont ha traslladat la seva residència de Berlín Hamburg per motius de "seguretat", ja que a la capital alemanya estava "massa exposat" i havia estat "increpat" en alguna ocasió, ha explicat el seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas.

En declaracions al programa 'Més 324' de TV3, Cuevillas ha indicat que és "convenient" que Puigdemont estigui a prop del tribunal que ha de decidir sobre la seva extradició a Espanya, i ha afegit que, a l'hora de prendre la decisió de traslladar-se a Hamburg , també han valorat "qüestions de seguretat".

"A Berlín estava massa exposat. Estava en un lloc massa conegut i recordem que ja hi ha hagut algun episodi de persones que han increpat al president Puigdemont i per tant s'han d'adoptar mesures", ha considerat l'advocat.

D'aquesta manera, Puigdemont estarà més a prop del tribunal de Schleswig-Holstein, que a finals d'aquest mes o principis de juliol ha de decidir sobre l'extradició sol·licitada per la justícia espanyola pels delictes de rebel·lió i malversació de fons públics pel procés unilateral cap la independència.