Una trentena de membres dels anomenats Comitès de Defensa de la República (CDRs) van ocupar ahir al matí durant quatre hores la seu del departament de Treball, Afers Socials i Famílies per reclamar «una independència efectiva» de Catalunya.

Els activistes van accedir a les instal·lacions de la conselleria, situades en el número 266-270 del Passeig del Taulat, a la zona de Diagonal Mar, cap a les 08:00 hores d'aquest matí, i van ser allà fins al migdia, segons van explicar a Efe fonts del departament que dirigeix Chakir El Homrani.

Els CDRs participants van desplegar al vestíbul de la conselleria estelades i pancartes en defensa de la independència, en les que es podia llegir «Nou Barris cap a la república feminista o de classe» o «Per una república del treball digne per a tots». A través de Twitter, els CDRs també van pressionar al Govern català perquè desobeeixi a les institucions espanyoles i l'han comminat a fer efectiva la independència.

«Si nosaltres desobeïm des del carrer, vosaltres desobeïu des del Govern. Ja n'hi ha prou d'excuses, ja n'hi ha prou de renúncies. Independència efectiva ja», van apuntar els CDRs a través de les xarxes socials.

A Treball, els activistes van poder parlar amb el secretari general del departament, Josep Ginesta, qui els va transmetre que la conselleria permetria el desenvolupament de la protesta mentre no es danyés el mobiliari ni es pertorbés el normal funcionament de les instal·lacions.

Els CDRs, que fa uns dies ja van ocupar la conselleria d'Economia de la Generalitat, on van estar tot el dia, fins que van ser desallotjats pels Mossos, es van concentrar ahir també a les portes de la seu de la conselleria de Salut per reivindicar la república catalana.

«Sobirania alimentària»

Una trentena de membres dels CDRs es van concentrar ahir al migdia davant de la Conselleria d'Agricultura, a la Gran Via de Barcelona, per reclamar la «sobirania alimentària» i una economia «social i solidària».

A més, els Comitès van repartir entre els vianants préssecs d'una cooperativa de Sant Boi de Llobregat i han fet allà mateix una paella per dinar.