L'escola Montclar Mestral d'Igualada, de la qual és titular la Institució Familiar d'Educació, vinculada a l'Opus Dei, deixarà de separar els alumnes per sexes a partir del curs vinent, de manera que es convertirà en la primera escola mixta d'Espanya vinculada a l'Opus.

Fonts de la Institució Familiar d'Educació van confirmar a Efe que el context sociodemogràfic de Montclar Mestral «ha suposat una pèrdua progressiva d'alumnat, cosa que ha portat a deixar de separar per sexes a primària i batxillerat per garantir la supervivència de l'escola».

Les mateixes fonts van explicar que l'etapa d'educació infantil «sempre ha estat mixta» i que en els quatre cursos d'ESO «se seguirà diferenciant per sexes, a l'espera de veure què passa en el futur».

L'escola, amb més de 600 alumnes i amb una oferta que abraça tot l'arc educatiu des d'infantil a batxillerat, està situada a la comarca de l'Anoia, amb una densitat de població molt baixa, cosa que «fa perillar l'existència del col·legi si no es pren la mesura d'agrupar els alumnes al marge del seu sexe», van afirmar les mateixes fonts.

Sobre la renovació del concert educatiu amb la Generalitat, el portaveu de la Institució Familiar d'Educació, que compta amb nou escoles a Catalunya i Balears, va recordar que els concerts a infantil i secundària «s'acaben de renovar per quatre anys, perquè compleixen els requisits necessaris segons la Llei d'Educació de Catalunya».