Barcelona en Comú guanyaria les eleccions municipals a la capital catalana, segons el Baròmetre municipal presentat ahir, l'últim que pregunta per la intenció de vot als enquestats abans de les eleccions municipals de 2019.

L'enquesta de juny situa Barcelona en Comú com la força política amb més intenció de vot, amb un 16,2%, una dècima menys que en l'anterior, realitzada al desembre passat.

De la seva banda, ERC baixa del 16,5 al 12,4%, mentre que el PSC es queda amb un 6,1%. El PDeCAT registra una intenció de vot del 5,6%; Ciutadans un 5,2%; la CUP-CAPG un 3,1%; i el PP obté la pitjor dada amb un 0,6%.

El Baròmetre revela també un fort augment dels barcelonins que no saben a qui votaran, que són ara el 34,9% dels enquestats, davant del 21% de fa sis mesos. La feina de camp del Baròmetre, que consisteix en 800 entrevistes telefòniques, es va dur a terme del 4 al 10 de juny, per la qual cosa en el seu resultat influeixen el pren possessió el nou Govern de la Generalitat i la moció de censura a Mariano Rajoy que ha portat al Govern al socialista Pedro Sánchez.

Gestió municipal

La valoració de la gestió municipal del govern de Barcelona en Comú es manté en els paràmetres positius de les últimes edicions del Baròmetre i millora fins a arribar al 69% d'enquestats que ho aproven, el millor registre de tot el mandat de l'alcaldessa Ada Colau.

L'alcaldessa Ada Colau es manté com la líder municipal més coneguda, amb un 99,4%, i creix la seva valoració una dècima fins a obtenir un 5,4 sobre 10, la mateixa nota que obté l'exalcalde i president del grup del PDeCAT Xavier Trias, conegut pel 92,9% dels enquestats. El republicà Alfred Bosch és el tercer líder més ben valorat, amb un 5,3 i Jaume Collboni (PSC) aprova amb un 5,0, encara que el coneix només el 55% dels barcelonins. La resta de líders suspenen: María José Lecha (CUP-CApgirem) amb un 4,6 i Carina Mejías (Cs) amb un 3,1, totes dues amb percentatges de popularitat per sota del 30%, i Alberto Fernández Díaz (PP), a qui coneixen dos de cada tres barcelonins però només aconsegueix un 2,7 sobre deu.