L'home acusat d'assassinar una menor de 13 anys a Vilanova i la Geltrú (Garraf) ha confessat avui davant la jutge haver-la matat sense ser conscient d'això i ha assegurat que la nena va entrar al seu domicili pel seu propi peu.

Segons han informat fonts jurídiques, l'home investigat per la mort de la menor ha confessat aquesta tarda ser l'autor del crim però ha al·legat que no era conscient del que feia en el moment d'acabar amb la vida de la nena.

La titular del jutjat d'instrucció 1 de Vilanova i la Geltrú, que investiga el crim, ha interrogat avui l'acusat d'assassinar la menor, que ha declarat a petició pròpia durant tres hores i ha confessat l'autoria del crim.

L'acusat, que vivia al mateix bloc de pisos que la víctima, ha explicat també que la nena va aparèixer a l'interior del seu pis després de deixar-se la porta oberta i que no va ser ell qui la va conduir a l'interior del domicili.

En una compareixença davant la jutge el passat 7 de juny, l'acusat va exposar que no recordava haver comès el crim i va al·legar que el dia dels fets es trobava sota els efectes de l'alcohol i les drogues.

Diversos testimonis han comparegut també avui davant la jutge de Vilanova, entre ells alguns policies de la localitat, dins les diligències que la titular del jutjat instrueix per la mort de la nena.

La menor va desaparèixer sobre les 19:00 hores del 5 de juny després de sortir de casa dels seus avis, mentre el seu pare l'esperava davant del portal del bloc, però va seguir desapareguda durant diverses hores, fins que va ser localitzada per dos dels seus oncles, que van irrompre a l'interior del pis de l'acusat i van trobar el seu cadàver sota d'un matalàs.

Dies més tard, el 14 de juny, els oncles de la nena van explicar davant la jutge en qualitat de testimonis que l'home es va ensorrar i es va posar a plorar quan van descobrir el cadàver a l'interior del seu domicili.

L'acusat i veí de la nena, de 41 anys, es troba en presó preventiva des del passat 7 de juny per ordre del jutge com a presumpte autor dels delictes d'homicidi/assassinat o agressió sexual. EFE