L'Ajuntament de Barcelona va presentar ahir les xifres del seu pla de xoc contra els pisos turístics il·legals a la ciutat, des del 2016 ha ordenat tancar 4.148, i ha reeditat una campanya publicitària que situa tres llits en tres punts de l'espai públic de la capital catalana.

En una roda de premsa al consistori barceloní, la tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, va indicar que el govern municipal va comprovar que, de les 4.148 ordres de tancament que ha donat, 2.129 apartaments turístics no han tornat a operar seguint les ordres de l'ajuntament, mentre que 226 han hagut de ser precintats.

També va dir que s'han imposat 5.503 sancions i s'han inspeccionat 81 edificis sencers, 21 residències d'estudiants i 61 pensions turístiques que incomplien la seva llicència.

Inspeccionats «a posteriori»

Aquestes dades assenyalen que el 90% dels pisos turístics tancats que s'han inspeccionat a posteriori han complert amb l'instat pel consistori, mentre que un 6% ha reincidit en la seva infracció i un 4% segueix sota sospita, uns números que, segons Sanz, demostren «l'eficàcia» del Govern.