Els bisbes catalans, integrats en la Conferència Episcopal Tarragonina (CET), han manifestat aquest divendres sobre l'acostament dels presos sobiranistes que "celebren aquesta mesura legal i humanitària que, sens dubte, afavorirà el contacte amb les famílies d'aquests detinguts en presó preventiva".

En un comunicat conjunt després de participar en una reunió de la CET a Salardú (Lleida), els bisbes han desitjat que es continuïn donant passos per part de tots els agents polítics i socials perquè "es pugui trobar una solució a l'actual situació que sigui justa i acceptable per a tots".

Han demanat que aquesta solució pugui arribar a través d'un "gran esforç de diàleg des de la veritat, amb generositat i cerca del bé comú", han observat.

La reunió celebrada aquest dimarts, dimecres i dijous ha estat presidida per l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i hi han assistit tots els bisbes catalans, que han celebrat l'acolliment humanitari a refugiats rescatats al Mediterrani.

També han celebrat el recent conveni que l'Estat d'Andorra ha signat amb la Comunitat de Sant'Egidio per establir un corredor d'acolliment de refugiats, i s'han fet ressò de la crida del papa Francesc a estar oberts i ser solidaris respecte als qui fugen de la guerra i de situacions injustes.