El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, han visitat aquesta tarda Carme Forcadell i Dolors Bassa a la presó de Puig de les Basses. La visita s'ha produït dos dies després que Forcadell i Bassa ingressessin al centre penitenciari de Figueres procedents d'Alcalá-Meco. Tots dues ja van rebre dimecres la visita del president del Parlament, Roger Torrent.

El dia en què van arribar a Catalunya part dels líders independentistes presos, Torra es va desplaçar fins al centre penitenciari de Lledoners, al Bages, per visitar Junqueras, Romeva, Sánchez i Cuixart, que compliran presó preventiva aquí. Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull encara són a Madrid i el seu trasllat està previst per la setmana que ve.

A la sortida del centre penitenciari del Puig de les Basses, a Figueres, Torra ha explicat que totes dues li han demanat que transmeti al "poble que Catalunya" que "elles no són moneda de canvi de cap negociació ni tracte". El president també ha assegurat que la seva situació "no només és una injustícia, és una indecència". "Demanen que se les tingui presents, que no se les plori, que se les reivindiqui", ha dit Torra. El president també ha explicat que tant Bassa com Forcadell han agraït les mostres de suport rebudes i els han fet arribar un "agraïment". Torra ha arribat a la presó pels volts de dos quarts de cinc de la tarda, just uns minuts després que ho fes el vicepresident, Pere Aragonès, que també les ha visitat.

El president també ha assegurat que "no només és una injustícia que estiguin a la presó, és una indecència". "Mai una presidenta del Parlament que permet un debat al Parlament hauria d'estar a la presó ni tampoc una persona que suposadament cedeix uns centres cívics", ha afegit. Torra ha demanat també que "la política torni a la política" i que "elles siguin lliures". "Avui hem vingut a veure dues amigues, dues polítiques que estimem, dues dones extraordinàries que, una vegada més, han demostrat una força i un coratge que ens agradaria traslladar a tota la població", ha remarcat el president.