El president del Parlament, Roger Torrent, i el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, han visitat avui els polítics independentistes ingressats des de dimecres passat a la presó catalana de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada.

Segons ha pogut comprovar Efe, Torrent i Aragonès, que han arribat per separat a la presó, han sortit cap a les 13:00 hores del centre penitenciari de Lledoners, on des de dimecres són entre reixes en el mòdul 2 l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, l'exconseller d'Exteriors Raül Romeva, el diputat de JxCAT i exlíder de l'ANC Jordi Sànchez i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

El president del Parlament ha arribat a la presó cap a les 10:20 hores del matí i el vicepresident del Govern cap a les 11:40 i, després de visitar els polítics presos, han abandonat el recinte penitenciari cap a les 13:00 hores, minuts abans de l'hora programada per al dinar dels interns.

A la sortida de la presó, ni Torrent i Aragonès han atès els periodistes.

Torrent ja va visitar dimecres passat l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera de Treball Dolors Bassa a la presó de Puig de les Basses, a Figueres (Alt Empordà), hores després que ingressessin en aquest centre procedents de la presó madrilenya d'Alcalá de Henares.

De la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, que ja va visitar Junqueras, Romeva i els Jordis dimecres passat a Lledoners, té previst visitar avui Forcadell i Bassa a la presó de Puig de les Basses.

Els altres tres polítics independentistes en presó preventiva pel procés unilateral a la independència, l'exconseller de Presidència Jordi Turull, el d'Interior Joaquim Forn i el de Territori Josep Rull, seran traslladats amb tota probabilitat dimarts que ve des de la presó madrilenya d'Estremera fins a Lledoners, on es preveu que arribin dimecres, després de fer nit a Zuera (Saragossa).

A Lledoners, els polítics independentistes presos es reagruparan al mòdul 2, on ocuparan cel·les de manera individual, com ja ocorria a Estremera i igual que Forcadell i Bassa a Figueres.