La fiscalia demana dos anys de presó per a un jove acusat d'haver tocat el pit a una noia, sense el seu consentiment, quan viatjaven tots dos a l'interior d'un autobús, a Manresa. El noi serà jutjat l'octubre vinent per un delicte d'abusos sexuals, després que aquesta setmana s'hagi negat a pactar amb el fiscal cap pena de conformitat.

Els fets, segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, van tenir lloc el 12 de gener passat, a l'interior d'un autobús que feia el trajecte entre Barcelona i Manresa, i que estava a punt de completar el seu recorregut. Segons el fiscal, el jove, Marc B., estava assegut al costat de la finestra del bus. Davant seu, hi havia asseguda la noia denunciant, que en aquells moments estava dormint.

Cap a 2/4 de 5 de la tarda, quan l'autobús acabava d'entrar a Manresa, i estava circulant pel carrer de Sant Antoni Maria Claret, el noi, segons la fiscalia, va estirar el braç i va tocar el pit a la noia, sense el seu consentiment.

El ministeri públic considera els fets com un delicte d'abús sexual, per l'article 181.1 del Codi Penal, que castiga els actes que atemptin contra la llibertat o la indemnitat sexual d'una altra persona. En aquests supòsits, el Codi Penal preveu penes d'entre un i tres anys de presó o la imposició d'una multa d'entre 18 i 24 mesos.

En el cas ocorregut al bus de Manresa, la fiscalia demana per a l'acusat la pena de dos anys de presó. A més, reclama que, un cop se superi aquest període de temps, se li imposi la pena de cinc anys de llibertat vigilada.

Aquesta setmana, s'ha celebrat una vista de conformitat al Jutjat Penal 2 de Manresa, en la qual l'acusat s'ha negat a arribar a cap pacte amb el fiscal. Per aquest motiu, el cas anirà a judici, que s'ha fixat per al proper octubre.