El Govern ha aprovat l'acord pel qual autoritza mesures en matèria de personal docent dependent del Departament d'Ensenyament. Concretament, es mantenen les condicions de l'horari setmanal per a professorat major de 55 anys, determinades per acord de Govern el maig de 2016. Això significa que la reducció de dues hores lectives per a aquest col·lectiu no es podrà fer efectiva tampoc el curs 2018-2019 a causa de la situació de pròrroga pressupostària per a l'any 2018. No obstant, la voluntat del Departament d'Ensenyament és complir amb els acords sindicals quan es disposi d'un nou pressupost. Aquesta mesura ja s'ha tractat en el marc de la Mesa Sindical.

Així doncs, la situació de pròrroga pressupostària per a l'any 2018 impossibilita l'aplicació de mesures que generin increment de despesa de capítol I de personal docent per al curs vinent respecte de l'efectuada el curs 2017-2018.

Per aquest motiu, la reducció de dues hores lectives per al professorat major de 55 anys no es podrà fer efectiva tampoc el curs 2018-2019, ja que comportaria l'assignació de recursos addicionals a les plantilles dels centres educatius i, en conseqüència, un augment significatiu de la despesa pressupostada.