La magistrada del Jutjat Penal 1 de Barcelona ha absolt Albert C.O., conegut com l'«estafador de dones», d'un dels casos pels quals estava acusat, en considerar que la suposada víctima, que va denunciar que l'havia enganyada perquè li donés 2.280 euros, es va creure unes mentides «difícilment creïbles». A la sentència, la jutgessa afirma que no hi aprecia un engany suficient que justifiqui condemnar-lo per un delicte d'estafa perquè la víctima ho podria haver evitat «si hagués tingut una mínima autoprotecció o diligència», més encara si es té en compte que es van conèixer a la xarxa social de contactes Badoo, quelcom que hauria d'haver elevat les mesures d'autotutela.

«Considero que l'error patit per la denunciant resultava evitable amb una mínima diligència, fet pel qual no pot considerar-se que concorri cap engany suficient i, per tant, no pot ser imputat l'error a la prèvia conducta enganyosa, el que ha de portar a considerar que no concorre el delicte d'estafa», argumenta.

Segons la versió de la víctima, Albert C.O. li va demanar diners diverses vegades, després de contactar a través de Badoo i iniciar una relació, utilitzant diverses mentides com que li havien robat la cartera amb el DNI i no podia obtenir diners i necessitava tancar un negoci a Andorra o que havia tingut un accident i necessitava diners per a proves diagnòstiques i una intervenció quirúrgica.

La jutgessa assevera que els enganys del denunciat «no poden ser considerats de cap manera engany suficient», tot i assumint que sigui certa la versió de la denunciant, que als seus ulls resulta creïble.

Per la seva banda, el suposat estafador va dir en el judici que només va demanar diners a la dona perquè patia problemes econòmics i amb la promesa de retornar-los, tal com va fer posteriorment.

«Resulta difícilment creïble que avui dia, amb els mitjans informàtics que hi ha, una persona amb recursos i comptes bancaris amb saldo positiu no pugui obtenir diners tot i havent perdut el DNI i les targetes» ni afirmar que per fer una transferència en un compte aquesta hagi de tenir un saldo mínim, va valorar la magistrada.

També veu increïble que una mútua o la seguretat social -quan li va donar els diners suposadament estava ingressat a l'hospital Clínic- no cobreixi proves mèdiques o intervencions quirúrgiques, «no sent coherent que no es cobrís per ser andorrà amb el fet que li haguessin robat la cartera amb el DNI, i sent del tot increïble que, estant ingressat a l'hospital, pogués sortir al carrer mitja hora, amb vestimenta normal».

Persona «confiada»

La titular del jutjat, a més, destaca que no li consta que la denunciant, «més enllà que probablement sigui una persona extremadament confiada, tingui cap característica personal ni estigués en una situació d'especial vulnerabilitat», ni altres circumstàncies que haguessin facilitat aquesta confiança, com amics o coneguts comuns. Contra Albert C.O. hi ha 25 denúncies més de dones que asseguren que van ser estafades, si bé el seu advocat afirma que el seu client és víctima d'una «venjança».