La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut sis persones la nit d'aquest dimarts pels presumptes delictes de baralla tumultuària i desordres públics després d'un atac feixista al casal popular Tres Voltes Rebel del barri de Nou Barris.

Segons han informat els Mossos d'Esquadra a Europa Press, s'ha iniciat una investigació i està previst que aquest dimecres els detinguts i testimonis declarin.

En un comunicat, el casal ha explicat que el seu local i altres equipaments municipals van patir pintades de simbologia nazi i desperfectes a la nit per part de grups feixistes, de manera que el dimarts van convocar una manifestació de rebuig al barri.

La marxa es va iniciar a la plaça Eivissa i va finalitzar al casal, on es va produir un assalt dels militants d'extrema dreta que va acabar amb una baralla entre els dos bàndols, segons el comunicat, de manera que la policia va detenir sis persones: 5 militants i un membre del casal.

El casal ha alertat que l'extrema dreta està duent a terme "accions a tot el barri, incloses amenaces a joves" i ha lamentat que han intensificant la seva ofensiva en els barris populars, en les seves paraules.

En una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha assegurat que Catalunya no pot acollir atacs feixistes i ha subratllat que els Mossos sempre investiguen aquests incidents.

A més, l'alcaldessa de Barcelona, ??Ada Colau, ha demanat a la Conselleria d'Interior ia la Fiscalia "actuar amb tota la contundència contra aquestes expressions d'odi a la ciutat".

"Barcelona és i serà sempre antifeixista", ha garantit la primera edil en un apunt a Twitter, on ha titllat d'atac feixista amb violència i símbols nazis que ha passat a Nou Barris.