El jutge de l'Audiència de Nacional José de la Mata va ordenar ahir la detenció de Bernardo Domínguez Cereceres, empresari mexicà i soci de Jordi Pujol Ferrusola. Segons confirmen fonts del tribunal, el jutge li va prendre declaració i el va deixar en llibertat amb mesures cautelars.

L'investiga per blanqueig de capitals, falsedat documental i frustració de l'execució en la mateixa causa oberta contra el primogènit dels Pujol. Segons sospiten els investigadors, hauria seguit blanquejant diners a Mèxic.

Després de prendre-li declaració, el jutge li ha retirat el passaport, li prohibeix sortir de territori espanyol i haurà de personar-se al jutjat cada 15 dies.

El detingut ha portat a terme diversos negocis amb el fill gran de l'expresident Pujol. El jutge De la Mata li seguia la pista i va ordenar a la policia la seva detenció en el marc de la investigació dels negocis de Pujol Jr.

Actualment, Jordi Pujol Ferrusola també està en llibertat provisional amb cautelars. Després de passar vuit mesos a Soto del Real en presó preventiva, va abandonar la presó el passat 27 de desembre després d'abonar una finança d'1,5 milions d'euros. Havia ingressat al centre penitenciari el 25 d'abril per ordre del mateix De la Mata, que considerava aleshores que l'investigat havia continuat fins al dia de l'ingrés a la presó amb els presumptes delictes. Per això li va decretar presó sense fiança.