El Govern afronta la reunió de la comissió bilateral Estat-Generalitat, que tindrà lloc aquest dimecres a Barcelona, amb la intenció que serveixi per normalitzar la situació institucional entre la Generalitat i l'Executiu central i recuperar les relacions.

Serà la primera reunió d'aquest òrgan des de juliol de 2011 i la intenció del Govern és que en ella es puguin començar a parlar temes concrets que beneficiïn els ciutadans, ja que serà el primer contacte en un format formal després de la reunió del cap de l'Executiu central, Pedro Sánchez, amb el president català, Quim Torra.

Després d'aquests set anys d'aturada i el temps que Catalunya va estar governada des de la Moncloa en aplicació de l'article 155 de la Constitució, l'Executiu socialista vol iniciar els treballs de la comissió i entaular unes relacions de cooperació «amb lleialtat institucional».

Aquesta cita suposa, segons la vicepresidenta del Govern i ministra d'Igualtat, Carmen Calvo, «un fet normal que s'havia convertit en anormal», com és el diàleg entre ambdues administracions, que tractaran qüestions referents a infraestructures, transferències o polítiques socials, segons ha detallat aquest dimarts.

A partir d'aquesta primera trobada, el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública espera que puguin reunir-se grups de treball perquè a la tardor es pugui anar avançant en assumptes concrets.