El president del PDeCAT, David Bonvehí, va expressar ahir respecte per qualsevol protesta si és pacífica, després de les concentracions dels autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR) a les seus de la seva formació, d'ERC i de la CUP, però ha exigit respecte també per als partits i «unitat d'acció».

En una entrevista al diari Ara, Bonvehí es va referir així a les propostes que van dur a terme ahir els CDR a la seu del PDeCAT, ERC i CUP per exigir a aquestes formacions desobediència i materialitzar la «república catalana».

«Total respecte»

Bonvehí va mostrar el seu «total respecte per qualsevol protesta si és pacífica», però va recalcar: «Si desobeir una cosa concreta garantís la independència, ja estaríem disposats a fer-ho, però no és així».

En aquest context, va remarcar que «ni el PDeCAT ni els CDRs han de tenir la solució màgica per aconseguir la independència en una setmana» i va demanar també «respecte pels partits», a l'hora que ha subratllat que es requereix «unitat d'acció» entre totes les formacions independentistes.