Militants de Ciutadans (Cs) van retirar ahir una pancarta a favor dels polítics sobiranistes presos penjada a la façana de l'ajuntament de Reus, malgrat que l'alcalde, Carles Pellicer (PDeCAT) va intentar impedir-ho des del balcó del consistori. Segons va informar Cs, van retirar la pancarta de l'ajuntament de Reus per donar «compliment a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que insta a garantir la neutralitat i el respecte a la pluralitat dels ciutadans».

Aquesta és una «acció reivindicativa més» de la campanya #SonDeTodos, segons va precisar el partit taronja.

«L'activitat es va desenvolupar sense violència», encara que l'alcalde es va dirigit als partidaris de Ciutadans i «els va increpar», segons Cs. Diversos vídeos difosos per les xarxes socials mostren que diverses persones, acompanyades per dos regidors de Cs a l'Ajuntament, despengen la pancarta des del carrer amb ajuda d'una escala i que diversos vianants enlletgeixen aquesta acció.

Estira-i-arronsa

També s'observa l'alcalde intentant evitar que s'emportessin la pancarta, estirant-la des del balcó de la façana consistorial. De la seva banda, l'alcalde, Carles Pellicer (PDeCAT), va informar, en una conferència de premsa posterior, que presentarà dues denúncies davant els Mossos d'Esquadra.