El membre de la Mesa del Parlament de JxCat Josep Costa ha assenyalat aquest dimecres que "no hi ha cap possibilitat" que prosperi la denúncia presentada per Cs davant la Fiscalia del TSJC contra el president del Parlament, Roger Torrent, i els membres de la Mesa que van permetre la tramitació de la proposta de la CUP perquè la cambra reiterés els "objectius polítics" de la resolució del 9-N del 2015 i que va tirar endavant, a principis del mes de juliol, amb els vots dels anticapitalistes, ERC i JxCat. "No se'n sortiran, en un Parlament les decisions es prenen per majoria i no per amenaça i al parlament sempre es debatrà de tot", ha etzibat Costa.

Per la seva banda, preguntat per la presència del Rei a l'acte d'homenatge pels atemptats del 17-A, el portaveu parlamentari de JxCat, Albert Batet, ha criticat Felip VI per haver menystingut el poble de Catalunya el passat 3 d'octubre i ha recordat que la monarquia és la institució pitjor valorada pels catalans. En aquest sentit, Batet ha contestat "Tal faràs, tal trobaràs" i ha demanat que no se li faci cas durant la seva presència divendres a Barcelona.

Sobre la situació a l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès, Batet ha lamentat que ERC hagi presentat una moció per fer fora l'alcaldessa de la població, Agnès Ferré, del PDeCAT. En aquest sentit, el diputat de JxCat ha apel·lat a la "unitat" del sobiranisme i ha dit que aquesta "ha de ser en tots els nivells i estaments". "El front sobiranista s'ha de veure no només al Govern i al Parlament, sinó també al territori i les eleccions municipals també és una forma important", ha subratllat.

Batet ha defensat que JxCat ha nascut "amb una voluntat transversal, d'unitat" i que ho és així també, segons ha dit, la Crida Nacional, "que neix amb aquest esperit d'aglutinar a tothom i que no hi hagi interessos de partit sinó de país".

Els dos dirigents de JxCat han fet aquestes declaracions des de la Bisbal del Penedès, en el marc de la diada castellera de la Mare de Déu d'Agost.