El president català, Quim Torra, ha assegurat avui que la pancarta contra la presència del Rei a Barcelona amb motiu del 17A era "segura" i que el seu Govern "està compromès amb la llibertat d'expressió fins a les últimes conseqüències".

La Delegació del Govern a Catalunya va demanar ahir informació als Mossos d'Esquadra i a l'Ajuntament de Barcelona sobre la pancarta contra el Rei que grups independentistes havien penjat d'un edifici a la plaça Catalunya per determinar si la lona "dificultava la plena seguretat" de l'acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats del 17 d'agost de l'any passat.

En declaracions a TV3, Torra ha dit estar "completament en desacord" amb la Delegació del Govern a Catalunya, ja que "la pancarta era segura".

A més, Torra ha dit que el Govern "està compromès amb la llibertat d'expressió fins a les seves últimes conseqüències": "Per a mi, l'important és que la ciutadania s'expressi en llibertat", ha puntualitzat.

Respecte a si va mantenir alguna conversa amb el monarca Felip VI durant l'acte d'ahir, el president ha explicat que li va presentar la dona de l'exconseller d'Interior a la presó, Joaquim Forn: "Ens va donar la mà, però no va fer cap comentari", ha assegurat.

Torra ha reiterat el seu compromís cap a les víctimes dels atemptats del 17A, a les que ha demanat que "es posin personalment en contacte" amb ell si algunes d'elles "no s'han sentit ben ateses", perquè "això ho hem d'arreglar".

En aquest sentit, ha admès que haurà de "revisar" allò que "no s'ha fet bé" en l'atenció a les víctimes i familiars després dels atemptats terroristes.