El president de la Generalitat, Quim Torra, va traslladar el seu suport i reconeixement a les víctimes i als cossos d'emergència i seguretat en nom del Govern català en una declaració institucional de rebuig als atemptats: «La democràcia sempre doblega el terror i la barbàrie , es produeixi on es produeixi». Va recordar de manera «especial» els Mossos, l'exmajor Trapero i l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, del qual ha dit que està «injustament empresonat». Torra va recordar «la tristesa, el dolor i la por» que es van estendre l'agost passat a tot el territori català, sobretot a Barcelona, Cambrils, Alcanar (Tarragona) i Subirats (Barcelona).

«El Govern vol fer arribar el seu record, suport i solidaritat a familiars i amics de les víctimes», va assenyalar Torra. El mateix Quim Forn va expressar ahir que «el reconeixement internacional dels Mossos pel 17-A no va agradar a l'Estat», en una entrevista a TV3 concedida per carta des de la presó.

Puigdemont i el 17-A

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont va assegurar un any després dels atemptats de Barcelona i Cambrils que mai oblidarà aquella dia. En una entrevista a Catalunya Ràdio des de Waterloo, Puigdemont ha afirmat que «mai es passa pàgina» i va voler enviar un record cap a les víctimes. «El record cap a totes les víctimes s'imposa en un dia com avui», va dir.

Acte sobiranista a Lledoners

Més d'un miler de persones es van reunir ahir a la tarda convocades per les entitats independentistes Òmnium i ANC davant la presó de Lledoners per homenatjar l'exconseller d'Interior Quim Forn, a la presó preventiva. L'acte va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra.