Una tardor calenta de mobilitzacions als carrers de Catalunya. Aquesta és l'escalada de la tensió que espera durant els propers mesos el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que descarta que el Govern de Quim Torra incorri en un altre acte il·legal que propiciï la intervenció de l'autonomia per part de l'Estat. L'Executiu espanyol tampoc no preveu que es traspassi aquesta línia durant les properes setmanes amb la celebració de la Diada l'11 de setembre i l'aniversari del referèndum d'independència de l'1 d'octubre.

En una conversa informal amb els periodistes que l'acompanyen en la seva gira iberoamericana, Sánchez ha subratllat com, més enllà de declaracions que inflamen l'ambient, la Generalitat, amb Torra al capdavant, no ha incorregut en cap il·legalitat.

Tampoc no compta Sánchez amb un avançament electoral a Catalunya perquè, assegura, tots els partits són conscients que el resultat no serà gaire diferent al dels últims comicis. El canvi que percep el president a Catalunya té a veure amb el desig de molta gent que s'obri "una nova etapa".