El Ministeri de l'Interior ha iniciat el reforç policial a Catalunya amb l'enviament de forma esglaonada d'al voltant de 600 efectius de les unitats d'intervenció policial, els antiavalots, en la setmana prèvia a la celebració de la Diada i l'anunci de mobilitzacions independentistes a la tardor .

Fonts policials asseguren a Efe que es tracta d'entre 10 i 12 grups d'UIP -integrats cadascun per 50 agents- procedents de diferents diferents direccions i té com a missió la custòdia d'edificis públics i el suport als Mossos d'Esquadra a seguretat ciutadana.

Les fonts consultades han assenyalat a Efe que el trasllat d'aquests agents ha començat aquesta setmana i que ja es troben a Catalunya efectius procedents de Galícia allotjats a la caserna militar del Bruc.

A ells se sumaran en els pròxims dies més antiavalots que també reforçaran als cent agents dels dos grups de UIP que la policia té de forma permanent a Catalunya.

Precisament, segons les fonts, des de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya es va sol·licitar fa dies i com és habitual que la plantilla d'UIP sigui incrementada amb efectius d'altres direccions de cara a les celebracions de la Diada el dimarts que ve.

Precisament dimarts, el Ministeri de l'Interior va ordenar suspendre fins el 15 d'octubre la sortida de Catalunya de 300 guàrdies civils que tenien previst abandonar aquesta comunitat per incorporar-se de nou en les seves destinacions.

L'ordre, publicada ahir al Butlletí Oficial de la Guàrdia Civil, esgrimeix que "per necessitats i exigències inherents a garantir la seguretat pública en aquest trimestre de l'any, en els llocs actuals de destinació, es requereix que romangui en el mateix fins al dia 15 d'octubre ".

Aquests agents continuaran per tant a Catalunya durant les pròximes setmanes en què hi ha previstes mobilitzacions de les forces independentistes amb motiu de l'aniversari del referèndum il·legal de l'1 d'octubre.