L'expresident Carles Puigdemont assegura a la premsa flamenca que Catalunya ara és "més independent que fa un any". En una entrevista al diari Het Belang van Limburg, Puigdemont afirma que "de facto" el poble català ja és "una realitat política" i que "en un any" serà més independent.

Així, es mostra confiat que podrà tornar a trepitjar territori català abans de 20 o 30 anys perquè creu que "Catalunya ja serà independent llavors". "Si puc tornar, serà també un senyal que la democràcia espanyola ha millorat", diu. Preguntat sobre la possibilitat que es presenti a les eleccions europees del maig del 2019 amb el partit nacionalista flamenc, l'N-VA, Puigdemont torna a desmentir en aquesta entrevista que tingui intenció de postular-se a Bèlgica i, a més, nega que hagi rebut "cap proposta" en aquest sentit. "Només estic aquí de manera temporal", reitera.

Tanmateix, Puigdemont reconeix al diari flamenc que d'ençà que és a Bèlgica ha estat en contacte amb "diverses persones de l'N-VA". "Creiem en la mateixa Europa, basada en la llibertat i la democràcia", defensa. L'expresident català va visitar el municipi de Lommel aquest diumenge per donar suport a la campanya dels nacionalistes flamencs en aquesta localitat.