Noelia Bail ha estat escollida nova secretària general de Podem Catalunya, segons ha fet públic la formació. La Coordinadora del Cercle de Feminismes i Sexualitats ha aconseguit 2.305 vots (el 32,04% dels 7.422 totals) en les eleccions primàries que van arrencar dijous passat amb sis candidatures. Per darrere d'ella han quedat Jaume Durall, segon amb 2.286 vots, i Isabel Belmonte, tercera amb 1.460.

Segons Podem Catalunya han estat les primàries amb més participació de la història de l'organització. Bail, llicenciada en ciències polítiques i en dret per la UPF, i màster en polítiques d'igualtat de gènere, succeirà en el càrrec Xavier Domènech.

La nova secretària general de Podem Catalunya és membre del Consell Ciutadà de Podem, i en la darrera direcció comandada per Albano Dante Fachin va ocupar la Secretaria de Feminismes i Coordinació Interna.

Després de Bail, Jaume Durall ha aconseguit 2.286 vots, el 31,77% del total. A Belmonte l'han triat 1.460 electors, el 20,29%. Rafael Garcia ha quedat quart amb 548 vots, un 7,62%, i Francisco José Herrador ha estat cinquè amb 350 vots i un 4,86%.

El mandat de Bail al capdavant de Podem té la mateixa vigència que el mandat del Consell Ciutadà de Podem Catalunya que va emanar de les primàries de l'abril d'aquest any. Quan es compleixin tres anys de l'onze d'abril del 2018, el Consell Ciutadà de Podem es dissoldrà per permetre la convocatòria d'un nou procés de renovació de la direcció.