Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí un home que va copejar a la cara un manifestant que assistia a la marxa convocada dissabte passat al centre de Barcelona per l'associació de policies i guàrdies civils Jusapol.

Segons han informat fonts policials, l'home ha estat detingut aquest matí a Igualada (Anoia), després que els Mossos d'Esquadra hagin pogut identificar-lo, a partir del visionat de les gravacions sobre l'agressió.

La detenció s'ha produït després que el manifestant ferit hagi presentat finalment una denúncia davant la policia.

El detingut està relacionat amb els cops propinats a una persona que participava en la manifestació que l'associació Jusapol va convocar dissabte passat a Barcelona per reivindicar l'equiparació salarial policial i que va finalitzar amb un homenatge als agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que van intervenir a Catalunya per impedir el referèndum de l'1-O.

L'agressió va ocórrer quan un grup de persones, que portaven símbols independentistes, es va acostar a diversos manifestants que es trobaven a la plaça Catalunya de Barcelona, als quals van increpar i van copejar amb una bandera, després d'acabar la marxa de Jusapol.

El mateix dissabte, la policia catalana va detenir sis independentistes, acusats d'atemptat a l'autoritat, per enfrontar-se presumptament als agents que intentaven impedir que la manifestació sobiranista boicotegés l'organitzada per Jusapol.

Els sis detinguts van ser posats en llibertat, en espera de ser citats pel jutge, després de ser traslladats a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Les Corts.