El jutge de guàrdia d'Igualada (Anoia) ha deixat en llibertat provisional l'home que va ser detingut ahir per clavar un cop de puny a un manifestant en la mobilització convocada el dissabte 29 de setembre a Barcelona per l'associació de policies nacionals i guàrdies civils Jusapol.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutge ha acordat deixar en llibertat el detingut, veí de Santa Margarida de Montbui (Anoia), després que s'hagi negat a declarar al jutjat.

El jutge s'ha inhibit a favor del jutjat de Barcelona que investiga els incidents ocorreguts al final de la manifestació de Jusapol, en una causa que està oberta pels delictes d'atemptat a l'autoritat, lesions i desordres públics.

L'home va ser detingut ahir pels Mossos d'Esquadra, acusat d'haver clavat un cop de puny a la cara a un manifestant que abandonava la marxa que Jusapol va organitzar dissabte passat a Barcelona, en reconeixement als agents dels cossos i forces de seguretat de l'Estat que van intervenir a Catalunya per impedir el referèndum de l'1-O.

El detingut, que portava símbols independentistes, va ser identificat gràcies a les gravacions de vídeo i fotografies de l'agressió.

L'incident s'emmarca en els disturbis ocorreguts dissabte passat al centre de Barcelona, quan els Mossos d'Esquadra van carregar contra independentistes que pretenien arribar a la manifestació dels policies.