El Govern central ha instat avui al president de la Generalitat, Quim Torra, després del que va passat ahir amb motiu de l'aniversari de l'1-O, a complir amb les seves responsabilitats institucionals i no encoratjar als radicals "que creuen que els carrers són tan sols seus".

L'Executiu ha fet aquesta crida a Torra després dels incidents ocorreguts ahir a Catalunya per aquest aniversari i després que els Mossos d'Esquadra haguessin de dispersar ahir a la nit a centenars de persones que s'havien concentrat tant davant el Parlament com davant de la Direcció Superior de la Policia Nacional al final de la manifestació per l'aniversari de l'1-O.

Fonts del Govern subratllen que el que ha passat ahir a Catalunya demostra que la política catalana ha de tornar a les institucions, al parlament català.

"El president Torra -afegeixen- hauria de complir amb les seves responsabilitats institucionals i no posar en risc el camí de normalització política emprès pel Govern de Sánchez, encoratjant als radicals que creuen que els carrers són tan sols seus i assetgen les institucions que representen tots els catalans".