Un àudio intern dels Mossos d'Esquadra, a què va tenir accés RAC1, posa en dubte que hi hagués efectius suficients per frenar l'intent dels manifestants d'assaltar el Parlament de Catalunya.

«Tothom fora dels cotxes. Llanternes visibles. Hem de semblar molts més dels que som», és l'ordre que reben els que es van sumar a última a hora a l'operatiu.

El director general de la Policia, Andreu Martínez, va defensar ahir en roda de premsa, que l'operatiu estava totalment planificat i que en cap moment van faltar agents. Una premissa que va mantenir tot i que efectius de seguretat ciutadana van haver de sumar-se per ajudar a la brigada mòbil.

El moviment MosS.O.S. va convocar una manifestació el dissabte 6 d'octubre a les sis de la tarda a la plaça Universitat de Barcelona per demanar «dignitat i seguretat per a tots». Aquesta decisió es va prendre després d'una reunió entre membres d'aquest moviment, que aplega més d'una quarta part dels Mossos d'Esquadra en un grup de Telegram, i representants sindicals adherits a les reivindicacions des del seu inici. Van participar a la reunió els sindicats CAT, SAP, SEIME, USPAC, SME, SPC i CSIF. El director general de la Policia, Andreu Joan Martínez, va rebre ahir a la tarda els sindicats dels Mossos per tractar l'operatiu de l'1-O amb l'objectiu d'oferir la «màxima transparència».

Els sindicats de Mossos van criticar la falta de previsió i van alertar que agents de seguretat ciutadana van haver de fer tasques d'ordre públic sense el material ni la formació.

Segons La Vanguardia, en els incidents entre manifestants i Mossos d'Esquadra de l'1 d'octubre passat a la tarda, l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP) va intercedir per deixar en llibertat un menor que havia estat detingut, fet que hauria produït una discussió entre el cap de la Brimo i el comandament del dispositiu a Girona.