El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reafirmat en un tuit el seu ultimàtum d'un mes al govern de Sánchez perquè proposi un referèndum d'autodeterminació.

En el seu compte de Twitter, Torra va respondre a última hora de la nit d'ahir a la negativa de La Moncloa de mantenir una reunió entre els dos governs en considerar que ara "no és el millor moment".

L'ultimàtum que Torra va llançar a Sánchez el passat dia 2 va ser rebutjat aquest mateix dia pel Govern i va causar malestar entre les files independentistes, perquè tant ERC com molts dels diputats de JxCat van assegurar desconèixer la intenció del president de la Generalitat.

Si bé Torra va ser taxatiu en llançar aquest ultimàtum, ahir els dos grups independentistes van acordar una proposta de resolució durant la primera jornada del Debat de Política General del Parlament, en la qual van instar al diàleg "bilateral" entre els presidents català i espanyol, "basant-se en el dret a l'autodeterminació", però sense ultimàtums ni límits temporals.

Hores després de la celebració d'aquesta jornada al Parlament, Quim Torra llançava el seu nou ultimàtum.