La manifestació del col·lectiu MosSOS ha aplegat unes 4.500 persones aquest dissabte a Barcelona, segons xifres de la Guàrdia Urbana. La marxa, que ha començat a les sis del vespre a la plaça Universitat, ha estat encapçalada per la pancarta amb el lema 'Per la dignitat i la seguretat de tots'.

Els concentrats han criticat els dispositius policials de l'1 d'octubre i del dissabte passat, tot reclamant més personal i un material més bo i adequat i lamentant les explicacions posteriors que va donar el conseller d'Interior, Miquel Buch. La mobilització no ha estat secundada per cap sindicat de la policia catalana. Els manifestants, que no porten cap tret que els identifiqui com a policies, han avançat en direcció plaça Sant Jaume enmig d'un ambient festiu i familiar.

La manifestació, que ha acabat gairebé a les nou de la nit davant del Palau de la Generalitat, ha començat més tard de l'hora prevista perquè els manifestants han esperat l'hora del canvi de torn perquè s'hi poguessin afegir més persones. La marxa ha passat pel carrer Pelai fins arribar a plaça Catalunya i ha baixat per Via Laietana fins acabar a plaça de Sant Jaume.

Tots els manifestants han anat vestits de negre i amb diverses pancartes que reclamaven una "jubilació digna" o el pagament de les pagues extra. Durant tot el recorregut han fent sonar xiulets i en alguns punts han tirat diversos petards. Un cop a la plaça de Sant Jaume, els manifestants han exigit la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, davant del Palau de la Generalitat.

«No podem donar el servei que voldríem a la ciutadania»

En nom de la plataforma MosS.O.S, David Miquel ha dit que hi ha un "conflicte laboral obert" al cos de Mossos d'Esquadra "anterior al que va passar el dia 28 de setembre i l'1 d'octubre". Amb tot, ha remarcat que aquest "conflicte" sumat a la manca d'efectius i de material ha fet que la plataforma MosS.O.S hagi sortit al carrer aquest dissabte. "No podem donar el servei que voldríem a la ciutadania", ha dit.

Miquel també ha criticat les explicacions del Director General de Mossos d'Esquadra. Ha assegurat que el responsable del cos "volia dir que el dispositiu havia funcionat de forma correcta" mentre que els mateixos membres de la policia catalana defensaven que "havia fallat".

El membre de la plataforma MosSOS ha dit que després de la reunió amb el Director General de Mossos d'Esquadra sembla que "alguna cosa ha començat a engegar" perquè ha donat l'ordre de retirar els "elements caducats i en mal estat" que reclamaven els mossos. "Veurem si són capaços de dotar de manera exprés al col·lectiu d'elements bàsics de seguretat", ha apuntat.