El portaveu del PPC al Parlament, Alejandro Fernández, ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que dimiteixi per apartar la "llavor totalitària" de la societat i començar una negociació amb l'Estat que porti a una "doble reconciliació", entre catalans i amb la resta d'espanyols.

"És imprescindible la reconciliació entre catalans, i entre catalans i la resta d'espanyols. Però és necessari per aconseguir-ho que la llavor totalitària s'aparti de la vida pública. El senyor Torra ha de dimitir per poder iniciar aquesta reconciliació", ha assenyalat durant la seva intervenció en el Debat de Política General que va arrencar ahir a la cambra catalana.

En aquest sentit, el popular ha instat als partits independentistes a escollir a un altre president que formi un Govern amb "demòcrates de veritat, que accepti les regles del joc i la separació de poders".

Fernández també ha justificat que Torra ha de dimitir pels enrenous que HI va haver durant la celebració de l'aniversari del referèndum de l'1 d'octubre i l'ha advertit: "No li permetrem que enviï les seves hordes fanatitzades a acovardir la gent, li ha quedat clar? No acceptem les seves amenaces, no ens plegarem. Dimiteixi".