Més de 850 persones han descobert en primícia, aquest dimecres a la nit, el terror a Cercs. Als peus de l'antiga central tèrmica, el parc del terror més gran del sud d'Europa, Horrorland, ha obert portes per a personalitats i mitjans de comunicació, 24 hores abans de fer-ho oficialment. "Tot i ser una atracció t'esperes el pitjor", ha assegurat Josep Guillot només sortir, mentre que altres com Marc Donadios afirma que "és el millor passatge del terror" en el que ha estat a la seva vida. Horrorland té el 93% de les entrades exhaurides per a les 15 sessions que farà fins al 17 de novembre. El seu èxit ha dut els impulsors, Horror Box i Insomnia Corporation, a anunciar que tornaran a obrir portes per Nadal malgrat que en un format diferent.

Tot i el caràcter institucional de l'estrena, la por hi ha estat present. Els convidats han pogut "tastar" l'experiència i accedir a les atraccions. No han faltat els crits, les corredisses i els ensurts. A la sortida, Josep Guillot reconeixia que "tot i ser una atracció i que ja t'esperes el pitjor, realment impressiona". Marc Donadios explicava que "és un terror molt diferent del que estem acostumats. Els personatges juguen amb tu i saps que t'espantaran". Per la seva part, Cristina Gran assegurava que "està molt ben ambientat i realment fa por", tot afegint que "ja saps al que vas".

La inauguració ha comptat amb la presència de diferents personalitats de les institucions comarcals, autonòmiques i del món de la cultura i de l'espectacle. També Youtubers, Influencers i convidats del sector. Fins a 72 mitjans de comunicació han assistit a l'estrena, entre ells d'internacionals com Reuters o la CNN. Hernan Muñoz de la Associated Press TV explicava que cobria un esdeveniment "únic" en el que esperava "sentir molta por". Per la seva part, Miquel Teruel, expert en escapes i present també a la cita a Cercs, assegurava que es tractava d'un esdeveniment que marcaria diferències.

Després de la inauguració oficial i dels parlaments, l'alcalde de Cercs, jesús Calderer, i els responsables del projecte, Cristina Raya, Sílvia Mussella, Climent Vila i David Moreno han fet el tall clàssic de la cinta. Com era d'esperar, però, no ha estat un tall convencional i han optat per fer-ho amb motoserres gegants. La pirotècnia a l'escenari ha posat el colofó a l'acte oficial, en el que també s'ha donat a conèixer el jingle oficial del parc temàtic.

El 93% de les entrades venudes i nova proposta per Nadal

Horrorland arrencarà oficialment aquest dijous. Seran un total de 15 sessions. L'11, 12 i 13, 19, 20, 26 i 27 i 31 d'octubre i 1, 2, 3, 9, 10 i 16 i 17 de novembre. A hores d'ara, les 22.500 entrades disponibles estan quasi esgotades amb visitants d'arreu d'Europa. Segons dades fetes públiques aquest dimecres pels organitzadors, només resten el 7%.

A causa del gran èxit, els impulsors d'Horrorland han anunciat que tornaran a obrir portes aquest hivern. Durant tres dies del mes de desembre, el parc del terror del Berguedà oferirà una proposta alternativa ambientada amb el Nadal. Serà exclusivament per a adults. "Serà una cosa mai vista, amb un Pare Nadal sanguinari decoració nadalenca i terror", ha avançat el responsable d'Horrorland, David Moreno. Les entrades sortiran a la venda properament.

Impacte econòmic

El parc temàtic del terror de Cercs està tenint un important impacte econòmic al Berguedà. A hores d'ara, trobar una habitació lliure per aquest cap de setmana a la comarca és gairebé impossible. També han vist l'oportunitat de negoci els restaurants. Ni ha que fins i tot han decidit sumar-se a la iniciativa oferint als seus comensals plats temàtics de l'horror. Per altra banda, la iniciativa, ubicada a les antigues instal·lacions de la central tèrmica de Cercs, ha creat uns 170 llocs de treball, més de la meitat coberts amb gent de la comarca.

Les atraccions

L'oferta de Horrorland està dedicada íntegrament al terror. Compta amb haunted houses, escape rooms, extreme house, espectacles d'animació davant de les naus i jocs interactius.