La Fiscalia del Tribunal del Tribunal Suprem té previst acusar els nou polítics independentistes empresonats per rebel·lió, en sis casos en la seva modalitat agreujada, en absorbir el delicte de malversació que s'imputa a tots els membres del Govern, segons ha informat aquest diumenge l''ABC'. Segons l'esborrany dels fiscals del cas, al qual ha tingut accés el rotatiu, l'exvicepresident Oriol Junqueras s'enfrontaria a penes de 25 a 30 anys per "la posició de lideratge que ocupava respecte als altres", i els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva i Dolors Bassa, a condemnes d'entre 15 i 25 anys. Un altre grup de processats seran acusats per rebel·lió (sense malversació) serien Carme Forcadell, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i els encausats per desviació de fons públics: Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila.

El diari també apunta tot i que les penes sol·licitades per Sànchez i Cuixart, que estan en presó preventiva des de fa un any, podrien variar si finalment se'ls considera caps (15-25 anys), comandaments subalterns (10-15 anys) o simples partícips (5-10 anys) als fets que se'ls imputen.

D'aquesta manera, segons les informacions aparegudes, el Ministeri Públic descarta la desobediència pel grup d'encausats format per Borràs, Mundó i Vila. S'enfronten a penes d'entre 6 i 8 anys de presó. Els que sí que seran acusats de desobediència, sense penes de presó, són els membres de la Mesa que van tramitar les lleis de desconnexió i la dirigent de la CUP Mireia Boya. Ni l'expresident Carles Puigdemont ni els altres sis exconsellers a l'estranger seran citats nominalment en l'escrit de la Fiscalia.

D'altra banda, el rotatiu també ha revelat que la Fiscalia del Tribunal Suprem té previst proposar a prop de dos centenars de testimonis per al judici de l'1-O, dels quals gairebé la meitat seran membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. Entre ells hi haurà el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez dels Cobos, responsable de l'operatiu policial que es va posar en marxa durant el referèndum il·legal del passat 1 d'octubre. També els membres de la comissió judicial que es va desplaçar a la Conselleria d'Economia per dur a terme el registre del 20 de setembre.