Diego Fernández i Juan Martínez, premis fi de grau de Pedagogia i Psicologia respectivament, no acudiran a la recepció amb els Reis prevista per al divendres amb motiu de celebració dels premis "Princesa d'Astúries" a oviedo. Els estudiants rebutgen la invitació de la Casa Reial i la Fundació Princesa d'Astúries perquè "no li devem res a la Monarquia". Tots dos viuran la gala de divendres des de l'exterior del teatre Campoamor, a la plaça de l'Escandalera, on es congregaran diversos col·lectius contraris a la Monarquia.

"Considerem que l'esdeveniment dels Premis Princesa és usat tots els anys per fer una rentada de cara a una institució com la monarquia que cada vegada representa menys persones, sobretot entre les generacions més joves", expliquen en un comunicat. Encara que mostren el seu respecte a tots els premiats, no volen fer-se la foto amb els Reis. "Ens neguem a entrar en un joc en el qual se'ns faria servir com gerros d'una institució a la qual, lluny de rendir-li honors, salutacions o vassallatge, no devem res", expliquen.

Un altre motiu pel qual no acudiran és perquè no es creuen superiors als seus companys pel fet de tenir qualificacions més elevades i, per tant, no volen més protagonisme que la resta. "Els milers de milions que els membres del Patronat de la Fundació evadeixen en impostos o els membres de la Monarquia que roben, podrien bé ser invertits a aconseguir una universitat realment pública i gratuïta on ningú quedés fora per no poder pagar-la", al·leguen.

En el seu comunicat, també fan referència a invertir més esforços per fomentar una "educació sexual amb perspectiva de gènere que s'erradiqués el problema social de les violències masclistes, les quals malauradament patim fins i tot dels nostres propis professors d'universitat, com el cas de l'infame professor de Psicologia condemnat per comentaris i actituds sexistes".