El líder de Podem, Pablo Iglesias, va confirmar que vol reunir-se «com més aviat millor» amb el d'ERC, Oriol Junqueras, i que anirà a veure'l a la presó «aviat», malgrat que va assegurar que «encara no hi ha data» per a la celebració de la trobada, en què parlaran dels pressupostos del 2019.

«Vull veure'm amb Junqueras aviat, com més aviat millor, encara no hi ha data», va dir Iglesias als passadissos del Congrés, on va assegurar que està «plenament disponible» per reunir-se amb tots els interlocutors polítics sobiranistes «estiguin en llibertat o a la presó».

Segons va explicar, la seva intenció és parlar amb l'exvicepresident català «de política» i «de moltes coses», entre elles del necessari suport d'ERC per tirar endavant els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2019.

Iglesias va apuntar que, encara que la llibertat dels dirigents independentistes presos és un «problema polític», que els ciutadans catalans no arribin a fi de mes també ho és, per la qual cosa es va mostrar confiat a aconseguir que ERC no rebutgi al Congrés els comptes del Govern.

Força política d'esquerres

«Jo estic convençut que una força política d'esquerres no impedirà que els ciutadans a Catalunya puguin guanyar 900 euros de sou mínim, que pugi la dependència o que es protegeixi els llogaters i es baixin els preus dels lloguers», va argumentar.

Després de defensar que la seva reunió amb Junqueras és «normal» i «saludable» perquè «cal normalitzar el diàleg polític», el líder de la formació política morada va lamentar que la trobada sigui a la presó de Lledoners ja que, va recordar, desitjaria que no estigués allà.