El líder de Podem, Pablo Iglesias, i el president d´ERC, Oriol Junqueras, es reuniran el pròxim divendres, segons ha confirmat el mateix Iglesias en un missatge al seu compte de Twitter. Iglesias, que en aquesta reunió provarà de portar ERC a un ´sí´ als pressupostos generals de l´Estat per al 2019, ha aprofitat el missatge per defensar l´alliberament dels presos independentistes i per demanar que la suma de forces que va fer possible la caiguda de Rajoy treballi ara de la mà per garantir estabilitat al govern de Sánchez. "Cal treballar dur per desjudicialitzar el conflicte, defensar el diàleg i construir vies de diàleg", i "crec que això només és possible si la majoria de la moció de censura es manté", ha sentenciat.

Pocs minuts abans, Iglesias ha parlat als passadissos del Congrés de la trobada on pretén aplanar el camí perquè ERC acabi donant suport als pressupostos que Sánchez va pactar amb Podem. "Estic convençut que una força d´esquerres no impedirà que els catalans puguin guanyar 900 euros de salari mínim, que es destinin més recursos a la dependència o que es protegeixi els inquilins", ha afirmat.

Iglesias ja s'ha reunit a la presó anteriorment amb el líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. "Cal normalitzar el diàleg polític, és normal i saludable que ens reunim i és excepcional que estigui a la presó, no hi hauria d'estar, però no tinc inconvenient de reunir-me amb ell allà", ha afegit.

Iglesias ha dit que parlaran de "política i dels presos" però no amaga que l'objectiu de la reunió és aconseguir el suport dels republicans als comptes pactat amb el govern espanyol. Fins ara, des d'ERC han mantingut que no hi haurà negociació si no es veuen gestos des de la Fiscalia pel que fa als presos.

Aquest matí, el portaveu del PDeCAT, Carles Campuzano, ha demanat a Iglesias que no només es reuneixi amb el líder d'ERC sinó que també tingui en compte la resta d'exconsellers del PDeCAT. "Tinc plena disposició a trobar-se amb la resta de líders independentistes estiguin on estiguin", ha garantit. Iglesias ha recordat que també s'ha reunit amb el president de la Generalitat, Quim Torra.