L'Audiència Nacional jutjarà a partir del 25 de febrer l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, la seva dona, Marta Pineda, i quatre persones més acusades de blanquejar 20 milions d'euros de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF), dels quals Rosell es va quedar amb almenys 6,5 milions. El judici, en què Rosell s'enfronta a una petició fiscal d'11 anys de presó per blanqueig i pertinença a organització criminal, així com una multa de 59 milions, està previst que se celebri en onze sessions a la seu de l'Audiència Nacional del carrer Gènova.

Segons fonts d'aquest tribunal, el judici serà del 25 al 28 de febrer, de l'11 al 14 de març i del 25 al 27 d'aquell mes davant la secció primera de la sala penal de l'Audiència. A banda de Rosell, a la banqueta s'asseuran la seva dona, Marta Pineda (que s'enfronta a una pena de 7 anys de presó); l'advocat andorrà Joan Besolí (10 anys); el ciutadà libanès amic de Rosell Shahe Ohanneissian (7 anys), i dos presumptes testaferros més, Pedro Andrés Ramos i Josep Colomer, per a qui la Fiscalia demana 8 i 6 anys de presó, respectivament.

Organització criminal

Als acusats (només Rosell i Besolí estan en presó preventiva) se'ls atribueix formar part, presumptament, d'una organització criminal que va ocultar gairebé 20 milions d'euros de comissions obtingudes pel que va ser president de la CBF entre el 1989 i el 2012, Ricardo Teixeira, concretament 14.972.612 milions que va cobrar en comissions il·legals pels drets de retransmissió de 24 amistosos de la selecció brasilera i uns altres 5 milions d'un contracte de patrocini amb la marca Nike.

Més de 6 milions d'euros

Rosell i la seva dona van percebre 6.580.000 euros dels amistosos i van ajudar, amb la col·laboració d'altres acusats, a ocultar part de la comissió de 5 milions que van rebre per Teixeira del contracte amb Nike, detalla la Fiscalia en el seu escrit d'acusació.

Per al Ministeri Fiscal, els acusats, «almenys des de l'any 2006, van formar una estructura estable, reforçada per vincles d'amistat i parentiu, dedicada al rentat de capitals a gran escala» dirigida per Rosell, que era qui distribuïa els rols dins l'organització.

La Fiscalia afirma que Teixeira -que està sent investigat al Brasil per aquests fets, als Estats Units per cobrar suborns de la CBF i també a Andorra i a Suïssa- es va quedar aquells diners «amb clar abús de la seva posició i en perjudici dels interessos, la gestió dels quals tenia i té encomanada la Confederació».

Quant als partits amistosos, el contracte per a la seva celebració Teixeira el va signar el 2006 amb una societat àrab domiciliada a les Illes Caiman (International Sports Events) i vinculada al grup saudita Dallah Albaraka Group, dirigit al seu torn pel xeic bilionari d'aquest país Saleh Kamel.