Entre 100 i 150 persones convocades pels Comitès de Defensa de la República (CDR) han tallat aquest divendres a la tarda el carrer Calàbria de Barcelona davant la seu d'ERC per denunciar la gestió del Govern amb crits com "Botiflers". A la mateixa hora, una setantena de persones, també convocades pels CDR, feien el mateix davant la seu del PDeCAT, al carrer Provença, cridant consignes com "Desobeïu o dimitiu".

Els concentrats en un i altre lloc han demanat la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, i han entonat diverses consignes com ara "Som República", "Desobediència i unitat", "ERC i PDeCAT, la paciència s'ha acabat", "Covards a casa", "El poble mana, el Govern obeeix" o "Ni oblit ni perdó". Davant la seu d'ERC, alguna veu també ha cridat "No us mereixeu en Junqueras", crit que no ha estat unànime. Davant la del PDeCAT s'han enganxat adhesius a la porta del partit.

Els manifestants duien estelades i paraigües i repartien papers amb consignes com ara 'Desobeïu o dimitiu', 'Sense desobediència no hi ha independència' o 'Quan la injustícia és la llei, la desobediència és un dret'. En ambdues concentracions hi ha hagut dispositius policials quantiosos.