El grup municipal CUP-Capgirem proposarà al ple de l'Ajuntament de Barcelona apostar per l'abolició de la monarquia i rebutjar i condemnar el posicionament i la intervenció del rei Felip VI en el conflicte català.

La formació anticapitalista ha demanat als grups municipals de l'Ajuntament de Barcelona que acceptin tirar endavant una declaració per «afermar el compromís amb els valors republicans i apostar per l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia».

Proposen també reprovar «els actes repressius en contra de la ciutadania i condemnar les amenaces d'aplicació de l'article 155 de la Constitució, l'amenaça de la il·legalització de partits polítics catalans, la judicialització de la política i la violència exercida contra els drets fonamentals».

A més, la CUP demana «rebutjar i condemnar el posicionament del rei Felip VI, la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials de l'1 d'octubre del 2017». El Parlament de Catalunya va aprovar, el passat dia 11, una resolució en la qual es reprova l'actuació del rei Felip VI.