Els Mossos d'Esquadra reforçaran la seva presència uniformada en punts sensibles de Barcelona, especialment a Ciutat Vella, redistribuint els seus efectius a la capital catalana, després de repuntar en un 19% els delictes i faltes a la ciutat des de gener passat, especialment els furts i robatoris amb violència. Així ho va anunciar ahir l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el secretari general d'Interior, Brauli Duart, després de la Junta de Seguretat Local, en la qual van acordar que, davant la impossibilitat d'incrementar els efectius dels Mossos a Barcelona fins que es llicenciïn les noves promocions, la policia catalana reorganitzarà la seva plantilla a Barcelona per incrementar la presència uniformada en punts sensibles.

Reforç a Ciutat Vella

Duart va assegurar que no es pot quantificar el reforç que han dissenyat per a Barcelona, que es començarà a aplicar a partir de l'1 de novembre, i es va limitar a indicar que serà un model «dinàmic» en el qual es reorganitzarà internament la plantilla dels Mossos a la capital catalana -integrada per uns 2.400 agents- per distribuir als efectius en funció de les necessitats. D'aquesta forma, s'incrementarà la presència uniformada als carrers, mitjançant dispositius intensius, que tindran una finalitat dissuasòria i en els que també s'efectuaran identificacions, han precisat fonts policials.

L'alcaldessa Colau va insistir que falten agents dels Mossos d'Esquadra a Barcelona, la qual cosa també admeten els responsables d'Interior, però va donar per bo el reforç que li van prometre ahir des del Govern, ja que garanteix la presència de més mossos als carrers «i especialment on són més necessaris, a Ciutat Vella». L'alcaldessa també va anunciar que la Guàrdia Urbana de Barcelona mantindrà el seu pla de xoc -previst inicialment només per a l'estiu- per incrementar la presència policial, especialment a Ciutat Vella, en aquest cas mitjançant hores extres.

Davant l'augment dels furts a Barcelona, Colau va insistir que només amb la via policial no es resol la lluita contra aquest fenomen, pel que va anunciar que ja ha demanat a la jutge un altre jutjat de guàrdia.